... förutom OST! Idag fick Kalle-Ludde hela 200g gratis Gouda-ost när han var i affären och handlade mer ost. Snubben i ostdisken måste blivit så imponerad av hans spanskakunskaper att han helt enkelt ville uppmuntra detta genom lite smakprov på en annan Gouda. Detta uppskattar vi ju såklart så ikväll används den till att laga Moussaka, får väl hoppas den smakar. Idag har det vart surfing på agendan (som vanligt), idag gick det tom att ha en liten kortare tur på brädan i endast bikini. Sommaren verkar vara på väg även här på ön. Annars intet nytt under solen (eller kjolen som jag trodde man sa fram tills jag var var en sisådär 17 år) så ett mer händelserikt blogginlägg får det bli en annan dag.

/A
En sak som är oerhört trevligt med den här ön är att det är väldigt lätt att hitta bra, billig och närproducerad mat! På de flesta produkterna vi köper står den stiliga texten "producto de canarias", det känns väl faktiskt ganska bra för samvetet i en "miljömedveten" (nåja...) tid som denna. Igår lyxade vi till det och köpte hem ett stooort paket med serrano-skinka, den är helt gudomlig vill jag lova. Vi fuskade lite också och handlade fransk mat i form av en Camembert-ost för hela 10;- mums mums! Det enda vi saknar är lite roligare utbud av grönsaker, lite mer exotiska frukter så som mango men man kan väl inte få allt.

Idag har vi varit nere på stranden som vanligt, Ludde har börjar rehabba sitt knä lite och jag har försökt mig på surfingen igen. Har verkligen hamnat i en svacka så om någon har telefonnummer till en bra sportcoach så bring it on! Nu blir det middag här i huset och idag bjuds det på quesadillas, spansk värre.

/Angelica aka brädsälen (tack för den Malin, bästa smeknamnet någonsin.)
Det var en gång en trasdocka som hette Kalle-Ludde, han älskade att leka i snö och i vatten. En dag var Kalle-Ludde och hans flickvän ute och surfade på STOOOORA farliga vågor. Kalle-Ludde paddlade jättefort på en snabb, snabb våg och kom med den! YAY! Men vågen bröt överallt så Kalle-Ludde tänkte skita i den och bara åka med en bit på mage, men han ångrade sig visst och hoppade upp! Nu gick det till såhär att Kalle-Ludde kom bara upp med frambenet och lämnade bakbenet bakom sig, brädan for framåt och visade Kalle-Ludde precis hur ont en ofrivillig split kan göra i knät.

Jag har alltså sträckt mitt inre ledband i vänster knä och kommer att ta det lugnt i ett par veckor och rehabba mig lite. "It´s all in the game thou - Omar".

På en lite trevligare not så har vi hittat ett supersoft café som ligger 150 meter från vårat casa med kvällsol, magisk kaffe och suveräna bakverk! Minns inte namnet men kom hit så kan vi sitta där ett par timmar tillsammans och njuta av en "Cafe con panna" samt en nybakad chocklad-croissant.

Herr. Invalid, Krona kommer agera surf-fotograf en vecka eller två från idag så om vi har tur så kan ni beskåde fröken Franzén, surfandes en våg snart.

Fred ut.

Karlos-Ludvigos