Ååå herregud vad vi har gjort många roliga saker att skriva om, faktum är att vi har gjort så mycket att det är svårt att få en överblick över alla strapatser men vi skall göra ett tappert försök!

Pappa-Bosse och Mamma-Biba anlände vid lunchtid tisdag den 19:e april och började sin semester i vanlig manér med kaos och förvirring. Biba la ner hembiljetten i ett sidofack på väskan, berättade sedan det för Bosse och när de två anländer till hotellet kommer ingen ihåg vart hembiljetten ligger och den behövs såklart när fel rum presenteras av personalen för incheckningen. Ett rum med "pool-utsikt" var nämligen beställt och ett rum med "gatu-utsikt" erbjuds varpå biljetten med beställningen måste visas för att bekräfta "pool-utsikten". Bosse flyr ner för att "inspektera" gymmet men jag anar att han joggade över till poolbaren för en snabb öl och kanske en whiskey för att behålla det lilla lugn han faktiskt fortfarande besatt. Biba sätter sig vid "help yourself - desken" och försöker hitta biljetten online men misslyckas. Det är i detta ögonblick vi anländer för att hitta en tillsynes väldigt avslappnad Biba vid datorn och för att sedan gå på jakt efter en lika avslappnad Bosse. Som son vet jag dock att det var kaos och förvirring from the get go :D Vi tog med dom på en liten picknick och efter lite mat i magen och en kall öl innanför bröstbenet så hittades den där biljetten och allt var frid och fröjd. Pool-utsikten kom på plats utanför rummet och semestern fick på riktigt ta sin början. Resten av tisdagen gick lugnt till.

På onsdagen hade vi en färsk Seat Ibiza hyrbil ståendes nere i hotellets garage och 2 st surfbädor fastspända på taket. Dagens resemål skulle bli en surftrip till El Médano men när vi anlände var havet lika platt som vårat vardagsrumsgolv, vi letade östkusten upp och kusten ner men fann inte en enda våg av surfbar kvalitét. Det blev en picknick vid havet och sedan ett misslyckat surf-försök i orkanvindar på västkusten. Nedan följer ett axplock av bilder från den gångna veckan med lite guldkorn från diverse andra tidpunkter.Pappa-Bosse pensionärsbadar fossingarna i El Fraile


Tokig Angie i El Fraile


Mamma-Biba i telefon-konferans med barnbarnen


Angie lapar sol och undviker sandstänken från snorungarna på ett graciöst, nästan kattliknande sätt :)


På Torsdagen åkte vi norrut och letade vidare efter sol och surf. Färden bar av mot Los Gigantes och Puerto Santiago på västkusten, strålande sol fanns det gott om och ta mig fan om vi inte hittade vågor också! Läs följande beskrivning från internet.

"Top class reef peak that quickly closes out on the right leaving bowly lefts to rifle down the reef. Intense jacking take-offs, dominated by local bodyboarders and tube masters. Short, shallow and scary experts only.Many injuries to bodies, boards and pride from the reef and aggressive local crew. etc..."

Vi trodde alltså inte att vi var på detta stället så jag slängde på mig min våtdräkt och tog brädan under armen, vandrade ner till vattenbrynet och började ta mig sakta ut mot kanten. Vågorna dundrade in utanför med topstorlek på nära 3 meter. Jag hann ungefär halvvägs ut mot revkanten innan brädan sögs ner mot revet och fastnade mellan mig och en vass revkant som tuggade sig in i sidan på den omtåliga skumbrädan och det skyddande plastlagret. Tack och hej, bara att vandra upp igen med svansen mellan benen, spänna fast brädan på taket och åka hem till sandstranden. Dag 3 utan surf....

Vi har också besökt Teneriffas största sevärdhet; vulkanen El Teide. Det var en lång och slingrig biltur upp till toppen men ack vad det var värt det! Kall, frisk luft, grönska och en fantastisk utsikt.


Kungens skog


Vulkanen El Pico Del Teide


Beundrar vyerna


Kallt, kargt landskap men vansinnigt vackert!


Var det något vi lyckades med så var det picknicks!


Har som alla andra fått fotomani efter införskaffandet av systemkameran ;)


Månlandskap uppe på vulkanen.


Färden ner från berget till andra sidan var en dimmig tur som firades med cortado!


Trött Kalle-Ludde efter dagens bilkörande, tacka fan för kaffe!


Puerto de la cruz med playa jardin beackbreak som idag var ett enda stort bröt i vinden.


Utsikten från El Tanque. Vägen upp var en serpentinväg med ca: 300 st 180graders kurvor och en lutning på 35grader. Vi stannade på en restaurang som var fullpackade med spanjorer och avnjöt säkert 3 kilo kött för 37Euro. Helt fantastiskt!


Familjen Kronas suveräna påskbuffé med laxtårta!


Ett måste för alla svenska högtider!


Sten och strand


När vi inte har något bättre för oss utforskar vi trevliga spots som detta.


Djungelkatt med totteblå ögon utanför våran supermercado


Här är våran lille Sef som precis har fått kladdmat och han liker det väldigt gott!


Ska han fånga vågen?!?!?!


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dååååå, han står upp!


Angie rippar en vänstervåg (och gick sedan hem och började öva på sin stance :/ )!


Dessa surfbilderna är inte jätteroliga då de är tagna med den gamla digitalkameran men nu när vi har fått en ny kamera så ska vi fota lite snyggare surf. Om någon orkar sitta kvar på stranden när det rullar in vågor dvs :) Vi är mkt bättre på att surfa nu btw ;)

Puss gringos!

Och här kommer ett guldkorn från mitt close-encounter med en haj

Upptäckte denna skadan när jag kommit hem efter ett kvällsurf för ett par dagar sedan. Satt i solnedgången i småvågor och bara tog det lugnt helt ensam när jag såg en svart silluett och något svart trekantigt (lite väl likt en hajfena) som stack ut från en brytande våg. Kort sagt, jag paddlade in ganska omgående. Så vi säger att detta är ett litet hajbett helt enkelt.