Igår fick vi va med och fira Balinesisk jul, även kallad Galungan. Då kommer döda kremerade släktingar tillbaka och hälsar på vilket gör att de som lever måste göra det hemtrevligt för dem och offra saker. Så istället för att pynta julgranen så dekorerar de en enorm bambupinne och sätter utanför ingången och istället för att sätta ut gröt till tomten offrar de mat, frukt och blommor till gudarna och andarna.
Vår del i firandet kan väl dock diskuteras...spenderade dagen på stranden med surf, solning och bokläsande. Inte den typiska julaftons agendan, men ganska fantastiskt med klarblå himmel och närmre 30 grader än 30 mm regn...även om vår egen julafton enligt mig är årets bästaste dag! Kvällen var dock något mer traditions enlig då K-L klädde upp sig i sin sarong och balinesiska huvudbonad, medan jag och Angelica åtminstonde tog våra fin klänningar till restaurangen ;)

Idag tog vi med kameran ner till stranden för att försöka ta några surfbilder, blev väl helt okej lyckat, men nytt försök imon när vågorna förhoppningsvis är lite mer fotogeniska ;)

Nu slappas det lite på hotellet efter ännu en varm och härlig stranddag. Känns konstigt att det är över om två dagar, samtidigt som det känns att vi nyss kom hit känns det som att vi varit här en kortare evighet... Det ska bli väldigt roligt att träffa alla och komma hem till sin egna vardag, men tråkigt att börja skolan och inte kunna vara fri att på morgonen när man vaknar kunna göra precis vad som faller en in i den här vackra miljön.

Nu ska jag och Angelica snart unna oss en sista massage (kostar typ ingenting här!) och K-L ska nog läsa sin fantastiska bok eller dricka några bintang, innan det är dags för kvällsmat.

Ses om några dagar !! /Jonna

Kommentera

Publiceras ej