Igår lämnade vi surfbrädorna hemma och begav oss ut på en liten utflykt bland Balis sevärdheter. Tanken var att vi bara skulle åka till konstnärsbyn Ubud, strosa runt lite och sen åka hem men tack vare vår grymma chaufför som hade många bra tips på kul grejer att se så fick vi en heldag fullspäckad av aktiviteter. På första stoppet fick vi se hur batik tillverkas och även möjlighet att köpa med oss lite grejer hem, vilket vi så klart gjorde! Nästa besök var på en silversmedja, riktigt imponerande! Jag köpte en jättefin ring, som ni får se när vi kommer hem eftersom det här med att ladda upp bilder på bloggen bara är att glömma... Ett konstgalleri var nästa stopp och efter det var det dags för lunch uppe vid vulkanen. Utsikten var fantastisk, den dyra buffén inte lika fantastisk! På väg tillbaka hem stannade vi på ett kaffe- och örtplantage. Vi fick se hur världens dyraste kaffe kopi luwak tillverkas. För er som inte vet vad det är så går det ut på att ett litet mård-djur äter kaffebären, bajsar och sen tvättas och mals de utbajsade bönorna till ett av världens dyraste kaffe! Vi fick möjlighet att prova en kopp för endast 40;- men så skitgott (höhöh) och specielt tyckte vi nog inte att det var tyvärr... Det blev också ett stopp i Ubud på väg hem, lite mer shopping och ett besök i Monkey forest som namnet avslöjar är fullt av apor.

Positivt överraskade över alla dagens upplevelser somnade vi gott kl. 21. Nu har vi precis vaknat och ska bege oss ner till stranden för lite utlovad surf. Vädret är dock inte det bästa men det brukar klarna upp vid lunch.

Ses snart!
Angelica

1 kommentarer

Biba Crona

24 Aug 2012 21:16

Det måste vara en sjukt bra dag för taxiduden….men dom ska ju oxå ha brödföda. Hoppas Ni har det bra och att värmen och vågorna håller hög standard. Pussa o kramar i massor från oss som längtar efter er. Biba,Bosse, Oliver, Judas, Pierre Tina Sanna och Tess

Kommentera

Publiceras ej