Dagarna och veckorna bara springer förbi här nere, nu har vi vart borta lite mer än 1/5-del av vår resa, känns rätt märkligt. I fredags var vi i Santa Cruz, som är huvudstaden här på ön. Det var en rätt trevlig liten storstad. Det fanns spårvagnar, höga hus, låga hus, gator där det försegick diverse skumraskaffärer, trevliga parker, en shoppinggata, ett väldigt modernt konserthus (läs. kopia på operahuset i Sydney), en mängd caféer och sist med inte minst ett par nya fräsiga solbrillor till mig. Santa Cruz var en trevlig stad helt enkelt! Vi käkade också en tvårätters lunch med öl och kaffe för 20 EUR, väldigt billigt och gott. KL var den stora vinnaren som valde både rätt förrätt och huvudrätt, först syrlig lax på knaprigt bröd och sen kyckling med pommes och coleslaw till huvudrätt. Jag fick någon soppa som vi tror, av servitrisens knackiga engelska förklaring, bestod av kikärtor. Till huvudrätt fick jag tonfisk, som tyvärr var sönderstekt och tråkigt torr, med blomkål och salsa. Ludde vart lyrisk efter måltiden, jag var mest bara mätt. Nästa gång ska han få beställa åt oss båda...

Surfingen börjar ta sig nu. KL fick testkört sitt knä idag och det funkade riktigt bra. Vågorna börjar bli lite bättre och större också vilket krävs om vi ska bli så grymma på den här sporten som vi hoppas! Idag fick vi en ny polare på stranden. Han heter Eddie (the) Lizard och är väldigt glad i banan. Han kom småspringandes nästan direkt när vi satt oss till rätta på våra handdukar och började seden inspektera vår rosa kylväska. Efter ett tag insåg vi att vi hade satt oss rätt vid ingången till hans bo och för att undvika vidare konflikter valde vi helt enkelt att muta honom med några bitar banan. Det gick hem kan jag lova! Han smaskade och slickade på de där bananbitarna och verkade minst sagt nöjd med vårt oanmälda besök.

Nu ska vi söndagsmysa med lite chips och film på datorn, det är lata dagar här som vanligt. Vi bjussar också på lite bilder från veckan som gått, Enjoy! :)Santa CruzDe gillade denna typen av träd i Santa CruzEtt staket vid en hög bro där par hade skrivit sina namn på hänglås och låst fast, var säkert 50-75 st, gulligt värre...I veckan fick jag satt saxen i Luddes långa man, så här glad (nervös?) var han innan vi börjat...Mr Nyfriserad lagar pannkaksfrukost, deiligt!Det kommer bilder när vi faktiskt står på surfbrädorna också...snart!

3 kommentarer

Rövan

04 Apr 2011 16:28

Haha! Ni måste ju leta upp Eddie Lizard och ta kort på honom :D

Gött att vågorna börjar bli bättre. Väntar otåligt på en surf-film ;)//Rövan

Angelica

04 Apr 2011 19:53

Lätt! Jag försökte igår men hans bo består av massa pinnar och det uppstod lite problem med tanke på att han själv var pinn-färgad men jag har inte gett upp!Surffilm kommer innan vi landar i sverige igen, var så säker :)P.s. trevligt med en kommentar bro! d.s.

Biba

09 Apr 2011 14:12

Ja nu väntar vi spänt på nästa blogggggg.....Biba

Kommentera

Publiceras ej