Idag har vi tillbringat största delen av dagen på stranden. Tanken var att vi skulle fått oss lite surf-timmar i vattnet men tji fick vi! När vi väl hade knatat ner till playan med brädorna under armen så blåste det storm a la Gudrun-styrka och vågorna var helt sönderblåsta men man ska väl inte klaga, låg och gottade oss i solen och jobbade på brännan istället.
Idag ska vi ha invigningskos i vår lilla lya. Det blir potatishalvor i ugnen, haricot verts, en riktigt trevlig Rioja från 2002 som på spanskt manér drickes ur vattenglas och till det en köttbit. Om någon har en bra översättning på "escalopin fino de añojo" får ni gärna upplysa oss om vad det egentligen är som ligger på tallriken ikväll... Till dessert blir det inhemskt mjölkchoklad och så ska även mockabryggaren invigas, får se om den håller kaffenördens standard
Sist men inte minst har vi lite olika säljpitchar att bjuda på här ifrån spaggeland! För att locka turisterna pitchar en bar med "Coldest beer in town." Alltså inte störst, billigast eller godast utan helt enkelt kallast. Lite längre upp på gatan finns en restaurang som stoltserar med sin mega-burgare "23 cm!" med en stor måttstock tvärs över en solblekt bild på en burgare, alltså inte godast, tyngst (gram) eller billigast utan kort (eller långt) sagt störst diameter på HELA teneriffa! Tänka sig det måste vara någon ny EU-standard vi inte har hört om hemma i Sverige ännu.
Hoppas ni där hemma har en fin lördag. Må väl!
Idag ska vi ha invigningskos i vår lilla lya. Det blir potatishalvor i ugnen, haricot verts, en riktigt trevlig Rioja från 2002 som på spanskt manér drickes ur vattenglas och till det en köttbit. Om någon har en bra översättning på "escalopin fino de añojo" får ni gärna upplysa oss om vad det egentligen är som ligger på tallriken ikväll... Till dessert blir det inhemskt mjölkchoklad och så ska även mockabryggaren invigas, får se om den håller kaffenördens standard
Sist men inte minst har vi lite olika säljpitchar att bjuda på här ifrån spaggeland! För att locka turisterna pitchar en bar med "Coldest beer in town." Alltså inte störst, billigast eller godast utan helt enkelt kallast. Lite längre upp på gatan finns en restaurang som stoltserar med sin mega-burgare "23 cm!" med en stor måttstock tvärs över en solblekt bild på en burgare, alltså inte godast, tyngst (gram) eller billigast utan kort (eller långt) sagt störst diameter på HELA teneriffa! Tänka sig det måste vara någon ny EU-standard vi inte har hört om hemma i Sverige ännu.
Hoppas ni där hemma har en fin lördag. Må väl!
3 kommentarer
oliver
05 Mar 2011 23:18
köttet ni käkade ikväller var en tunn nötkött(kalv) bit.
Biba
06 Mar 2011 10:02
Det låter som om ni redan fått guidning när det gäller den årsgamla kalven. Men jag hopppas ni smakar ett av våra spanska favvoviner nämligen Marquis de Riscal. av årgång -05 som just nu är bäst. Numer finns de vinet i Sverige och kostar runt 150 kr.
Jobba på brännan ni det innebär att vi får ligga i här hemma oxå innan vi kommer ner så vi slipper se ut som liljevita engländare. Jag undrar om Angelicas föräldrar vann några pengar i veckan för Postkoden var i Onsala och massor med pengar delades ut. Puss och kram till Er båda Snussegosisar Biba och Bosse
Angelica
06 Mar 2011 22:07
Oooh det låter spännande, ska definitivt se om dom har det vinet här nere! Tror inte mina föräldrar vunnit några pengar, dom har vad jag vet aldrig vart med i det där lotteriet.
Har ni fått bokat någon resa ännu?:)
Ha det så gott där hemma!
Kommentera