Det har minst sagt varit idétorka gällande lunchen här den senaste tiden, vi börjar bli måttligt trötta på pastasallad vid det här laget. Det är ju inte allt för lätt att ta med sig diverse kulinariska mästerverk i en liten kylväska till stranden. Idag komponerade våra briljanta hjärnos dock ett mästerligt recept som vi känner att vi vill dela med oss av;

Värm tortilla bröd i ugnen så de blir mjuka och mumsiga. Gör en sallad på färsk bladspenat, rödlök, fetaost, avocado, grön mini-paprika och tomat. Sväng sedan ihop en grisenkel kall sås av creme fraiche och en liten klick ananasmarmelad. Denna såsen kom vi på för ett par dagar sedan och har provat den med stor framgång både till denna rätten men också till de camembert-fylla biffarna som vi åt tidigare i veckan. Som kronan på verket gör man en liten spicy kikärtssalsa. Blanda kikärtor, olivolja, balsamvinäger, finhackad vitlök och finhackad färsk cayenne-peppar, lite salt och peppar. Fyll sedan torillabröden med salladsblandningen, de marinerade kikärtorna och en klick sås...rulla ihop och njut! Helt magiskt gott, nyttigt och näringsrikt.

Ikväll blir det grillat med lite gött rödvin men innan dess ska vi ner till stranden och försöka fota lite surfing.

Puss och kram från kockarna Franzén och Krona

Kommentera

Publiceras ej