Denna veckan har vi, som sagt trevligt sverigebesök. Stor del av tiden har gått åt till surfingen som alltid då även våra besökare är intresserade /nyfikna på att testa denna sport. Vi har fått en hel del fina vågor ihop med KL´s vänner från Växjö och mina kollegor från hotellet i norge var också sugna på att prova på att lägga sig på varsin bräda så jag har även fått agera surfinstruktör, riktigt kul! Verkar som att min surfsvacka har börjat vända också, har plockat ett par vågor senaste dagarna och fått tillbaka självförtroende igen. Något som är rätt bra att ha när man ligger och paddlar på vågor som man vet kan mörbulta än ganska bra om man gör ett litet litet fel... Hade förresten en liten "skräckupplevelse" igår, lite lagom balfull och dann när det trillade in en för dagen rätt stor våg från ingestans. För det första så glömde jag av någon konstig anledning att ta ett djupt andetag när jag skulle dyka under vågen och samtidigt som jag dyker och vågen spolar över mig går knuten som håller fast leashen (det där säkerhetssnöret man har runt foten som sitter fast i brädan) upp!! Man känner sig ganska liten ute på havet när man ligger där bland alla vågorna utan surfbräda och det tar en evighet att  försöka ta sig in till land utan något att flyta på. Saken blir inte direkt bättre av att vi surfar på ett rev och en okontrollerad bräda går garanterat rätt rejält sönder när den slår mot revet/stenarna vid strandkanten. Som tur var kom det inga vågor på en stund och Ludde paddlade och hämtade min bräda, slutet gott allting gott!

I förrgår utforskade vi fiskebyn "Los Abrigos" med tillhörande kvällsmarkand. En av gästerna fyllde hela 27-år så detta skulle vi ju självklart fira med en liten utflykt. Marknaden var dock en stor (eller tja väldigt liten) besvikelse. Den bestod av 10 små marknadsstånd och ingen hade något vettigt att sälja, vi slapp bränna våran veckobudget där i alla fall. Det fanns ett par restauranger vid havet och födelsedagsbarnet valde en mysig inglasad balkong där vi alla avnjöt diverse fiskrätter. Jag och min kära sambo tog grillade jätteräkor till förrätt, de var väldigt goda och till huvudrätt blev det grillad havsaborre. Huvudrätter var helt okej men för två matnördar, som vi nu har blivit, fick den bara 2 poäng av 5 möjliga. Tråkiga tillbehör och bara 3 små Kanariska potatisar (de kokas i väldigt mycket salt och blir nästan lite skrumpna och serveras med skal), som i och för sig var väldigt smarriga och ingen sås. Sällskapet och den goda förrätten gjorde dock att middagen vart väldigt lyckad ändå. Vi begav oss senare för att utforska Las Americas nattliv och hamnde på en väldigt turistig liten klubb. Stämningen var minst sagt på topp och vi lyckades sätta rekord i senast sänggående hittills. Vår lille skyddsling Sef väntade på oss när vi kom hem och undrade nog varför vi var ca 6 timmar sena med hans kvällmat. Han blev dock överlycklig och mjauade glatt när vi lassade fram en stor portion mat som plåster på såren.

Nu blir det varm choklad med nybakat fenomenalt gott bröd och suverän ost, som vi köpte idag och imorgon ska vi om vädret tillåter åka till en vattenpark som heter "Siam Park". Vi snakkes!

1 kommentarer

Biba

15 Apr 2011 23:10

Ååååå va vi längtar....räknar nu timmarna och det är inte många. Hoppas inte ni är less på besök nu när vi kommer. POK från ett vårligt Växjö (16 plus å sol)

Kommentera

Publiceras ej